Michael Roux: Jajka i Ciasta Pikantne i Słodkie

http://ksiegarnia.bellona.pl/nokl/big/3023.jpgKsiążka dzieli się na rozdziały, z których każdy poświęcony został innemu sposobowi przyrządzania jajek – począwszy od ich gotowania, smażenia, pieczenia, poprzez przyrządzanie naleśników, omletów, sufletów i tart, a skończywszy na deserach, takich jak kremy, lody, biszkopty i bezy.

Przepisy zawarte w każdym rozdziale są ułożone od najprostszych do bardziej skomplikowanych. Są wśród nich zarówno tradycyjne dania kuchni brytyjskiej, francuskiej, włoskiej jak i innych kuchni europejskich.

JAJKA. 130 PROSTYCH PRZEPISÓW
Michel Roux

Wydawca: Bellona
EAN 9788311108288
Tłumaczenie: Karolina Lossman
304 stron
format 160×210 mm
oprawa miękka

 



 

http://ksiegarnia.bellona.pl/nokl/big/4165.jpgKsiążka w łatwy, prosty i przystępny sposób przedstawia wszystkie klasyczne gatunki ciasta, proponując imponujący zbiór oryginalnych przepisów.

Każdy rozdział omawia odrębny rodzaj ciasta, poczynając od precyzyjnego – krok po kroku – opisu jego przygotowania. Szczegółowe przepisy proponują najróżniejsze sposoby jego wykorzystania – zarówno na słodko, jak i na słono. Przy czym przepisy klasyczne uwspółcześniono, a w nowych, innowacyjnych propozycjach wprowadzono nieznane dotąd smaki lub zasugerowano lżejszy sposób przygotowania potraw.

Książkę uzupełniają wspaniałe ilustracje. Jesteśmy przekonani, że stanie się ona nowym, godnym zaufania przewodnikiem po sztuce pieczenia ciast.


CIASTA PIKANTNE I SŁODKIE
Michel Roux

Wydawca: Bellona
ISBN/EAN 9788311115125
Tłumaczenie: Irena Stąpor, Ewa Wolańska
304 stron
format 160×210 mm
oprawa miękka